Vårda dina naglar <3

Vårda dina naglar
Nagelolja Persikodoft

Vårda dina naglar!

Under sommaren har du säkert märkt att naglarna har vuxit sig längre, känns starkare och ÄNTLIGEN har du fått alla naglarna i fas !

Sen kommer hösten och naglarna spricker, skivar sig, går av och du är tillbaka på RUTA 1 igen…. känns det igen? Oftast beror detta på att naglarna blir uttorkade under hösten, när luften blir kallare och torrare. Vad som händer är att naglarna krymper ihop från sidorna (om du tittar på nageln framifrån och ser kurvan/böjen/bågen, så ser den mer ”bågig” ut när nageln är torr och mer platt/rak/mindre böj när den återfuktad). Vet du hur man minimerar risken att naglarna blir uttorkade?

Här kommer några tips:

  • Använd handskar när du diskar, tvättar fönster och städar. (Vattnet och kemikalierna torkar ut naglarna)
  • Använd värmande vantar när det är så pass kallt ute att fingertopparna blir kalla. (kylan gör att naglarna blir STENHÅRDA och är därför väldigt lätta att ”slå av” och få sprickor i, allra helst när man råkar slå i lite lätt med naglarna i nånting.. Tänk dig en glasburk som har stått utomhus över den kalla natten, och som du sedan tar in och ställer ner lite hårt på ett rumstempererat bord.. vad händer då? Jo, glasburken krackelerar och spricker. EXAKT SAMMA SAK händer med naglarna.
  • Fila aldrig blöta naglar. Varför inte då? Dom kommer att fransa sig som om du sågade i en blöt plywood skiva. Däremot om du filar naglarna när de är torra, så kan du likna det som om att såga i torr plywoodskiva – Det blir ett fint och hållbart  resultat.
  • Använd nagelolja regelbundet 2ggr/ dag. Vad gör nageloljan egentligen för naglarna? Jo, nageloljan hjälper till att återfukta naglarna med sina supersmå molekyler som sjunker ner igenom alla nagelcellslager ända ner till nagelroten på cellnivå. En återfuktad och välmående nagel SKIVAR SIG INTE. Om naglarna skivar sig, så saknas keratinet (bindmedlet) i nageln som håller ihop alla nagelceller och lager. Funkar oliv/matolja eller min hand/nagelbandskräm till detta? Svar: NEJ.. Matolja och lotions har för stora molekyler, som bara lägger sig som ett täcke ovanpå nagelytan och täpper till. Hur ska nageloljan användas? Du applicerar oljan under nageln (området mellan fingertopp och nagelns längd), om du har olja med pipett eller pensel spelar ingen roll. Dutta dit en liten mängd morgon och kväll – massera in – Voila, det är klart!

Så ut och shoppa: 1. Diskhandskar 2. Varma vantar 3. Nagelolja https://www.vasastansnagelcenter.se/produkt/peach-nagelolja-11ml/ – Så får du njuta längre av dina fina naglar <3

Lycka till!

Kram Veronica

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *