Katten lär mig koppla av..

Katten lär mig koppla av

Katten lär mig koppla av

 

Kör du på i hundranittio (190) som mig? Stannar du upp ibland och njuter av stunden? Lever du i nuet eller i morgondagen?

Har du roligt med det du gör mestadels av tiden? Känner du att du prioriterar rätt saker/sysslor?

 

Det här är några frågor som jag har tänkt mycket på det senaste året… För några år sedan hade jag en underbar & go schäfer som höll mig balanserad <3. Jag märkte på HENNES BETEENDE när JAG var stressad.. hur sjukt är inte det?

Anyway… det senaste året har jag varit tvungen att omprioritera i livet då jag var på väg in med full kraft, fart och stenhårt i den berömda ”väggen”… den känslan vill jag aldrig få tillbaka…

Så vad gjorde jag för att förändra min situation?

Jag svarade ärligt på mina egna frågor (ovan), och insåg snabbt att karriär och ”yta” är inget viktigt när hälsan tar stryk.. karriärer kommer och går men du har bara en kropp.. ta hand om den så löser sig resten per automatik.

Jag njöt aldrig av nuet.. hela tiden planerade jag för nästa månad, nästa kvartal, nästa år….. stressade vidare till nästa event, nästa kurs, svarade i telefonen så fort den ringer, vara aktiv 24/7 på social media, packade varor till kunder kl: 22.00 på kvällarna, planera inköp NON STOP,  träffa vänner på ledig tid, vara en social mamma och som hjälper till med läxläsning och allt som hör till i dagens (vi ska göra alltihop med ett leende på läpparna och bara köra på samhälle)…

Jag gjorde stora förändringar i mitt yrkesliv, sa upp både butikslokal (som jag har haft i många år), personal och ”downsized” min verksamhet. Tog bort ALLA stressmoment, jag ville komma tillbaka till där jag började, hitta fokus igen på det jag tyckte är roligt, slippa alla ”måsten”, lära mig själv att koppla av och njuta av nuet <3.

Det är därför jag blir så full i skratt när jag ser vår katt Stila, chilla lugnt i soffan ;o) Och då kom jag fram till att fasiken… jag kan ju faktiskt också lära mig att koppla av som katten gör! Sagt och gjort!

Nu 1 år senare är jag mindre stressad, jag VÄLJER när och om jag kan ta telefonsamtal – det finns telefonsvarare av en anledning ;o) , vara aktiv på social media, jag har bestämda dagar och tider (normal arbetstid) som jag packar varor till kunder,  jag är tydligare för mig själv om hur mycket jag kan arbeta per vecka (jag gör såå mycket mer än ”bara” filar naglar och spraytannar folk), jag lever i nuet och njuter mer och mer för varje dag, jag tar hand om kroppen och knoppen på ett helt annat sätt, jag har mer tid med min familj och faktiskt njuter av läxläsningen numer.

Jag behöver bara titta på fotot emellanåt så har katten lärt mig att koppla av och ta vara på CHILLMODE,. Vet du, det känns helt okej! ;o)

Mot en mindre stressad vardag med mer skratt och glädje – det är mitt nya motto <3

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *